Gouda ligt midden in het Groene Hart en is daarom de perfecte uitvalsbasis om deze prachtige streek te verkennen. E-Chopper Gouda ligt weliswaar in het centrum van Gouda, op een E-Chopper rijd je binnen 5 minuten de omliggende polders in. Of je nu de Krimpenerwaard, de Zuidplaspolder of het plassengebied van Nieuwkoop of Reeuwijk wil verkennen.

Unieke routes
E-Chopper Gouda biedt uiteenlopende routes, welke gedurende dit jaar verder zullen worden uitgebreid. In nauwe samenwerking met Bibliotheek Gouda en Streekarchief Midden-Holland zullen dit jaar routes ontwikkeld worden die je langs de rijke cultuur en historie van het Groene Hart voeren.

Vakmanschap-Meesterschap Route (42 km)

De Vakmanschap-Meesterschaproute is een prachtige tocht langs de ambachten van Schoonhoven, Gouda en de Krimpenerwaard. Het is een tocht vol nostalgie. Maar aan de hand van het verhaal van de ambachten is er nog veel meer te beleven. Het verhaal van de ambachten levert bijvoorbeeld ook een verrassende kennismaking op met het landschap van de Krimpenerwaard en de steden Gouda en Schoonhoven.

KoeKaas Route (57 km)

Geniet van grazende koeien en weidevogels op de langgerekte weilanden met bloemrijke slootkanten, met in de verte een monumentale boerderij. Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen op diverse punten op de route een stukje omrijden om een bezoekje te brengen aan de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn. De route gaat langs dorpjes als Stolwijk, Ouderkerk aan den IJssel en langs de historische stad Gouda. Proef onderweg ook de gastvrijheid van de ondernemers: koop kaas, honing, eieren en andere producten bij de boer of maak kennis met de streekgerechten in een van de gezellige restaurantjes.

Gouden Eeuw Driehoek (43 km)

Deze route dwars door het Groene Hart verbindt de drie prachtige Gouden Eeuwse steden Oudewater, Schoonhoven en Gouda met elkaar. De afwisselende route is 43 kilometer lang en voert langs eeuwenoude boerderijen en het schilderachtige riviertje de Vlist. In de drie historische sfeervolle binnensteden lonken terrasjes, een bezoek aan een museum of de gezellige winkelstraten.

Routes met gids

Ben je op zoek naar iets meer dan alleen toeren? Wil je bijzondere routes met geweldige in’s en out’s van het Hollandse landschap? Boek dan naast de E-Choppers/ E-FatBike ook een gids bij en kies uit een van de twee prachtige routes:

  • Gouda Holland Classic | 3 uur (35-50 km)
    Deze tocht met gids brengt je langs het beste dat Gouda te bieden heeft: kaas, molens en water!
    lees meer…
  • Gouda – Kinderdijk  | 6 uur (55-65 km)
    De 19 molens van Kinderdijk, gelegen in de Alblasserwaard, zijn het hoogtepunt van deze route.
    lees meer…

Via onderstaande knop vindt meer informatie over routes onder begeleiding van een gids en hoe u deze rondleidingen kunt reserveren!

Menu